Uzlaştırmacı Eğitimi başlıyor... (Hafta Sonu 1. Grup)

CEZA HUKUKUNDA UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ PROGRAMI HAFTA SONU 1. GRUP EĞİTİMİ 21 EYLÜL'DE BAŞLIYOR. DERS PROGRAMI DAHA SONRA YAYINLANACAKTIR. ... Devamını Oku

Eklenme : 02.09.2019 10:36:05 || Değiştirme : || Okuma : 291
Uzlaştırmacı Eğitimi başlıyor... (Hafta Sonu 1. Grup)

CEZA HUKUKUNDA UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ PROGRAMI

30 KİŞİLİK KONTENJAN ÖDEME SIRASINA GÖRE BELİRLENECEKTİR.

Programın Amacı:

Uzlaştırmacı Eğitimi; suça maruz kalarak mağdur konumda bulunan kişi ve şüpheli konumda bulunan sanık ile beraber çalışarak, içinde bulunulan mevcut sorunlu durum alanında çalışma ve adalet sistemi çerçevesinde çözüm oluşturma yoluyla yeterlilik kazandırma eğitimidir.

Ceza Muhakemesi Hukukunda, mağdurların haklarının korunması ve suç faillerinin topluma kazandırılması amacıyla gelişen uzlaşma, mağdur ve failin, özgür iradeleriyle kabul etmeleri hâlinde, tarafsız bir üçüncü kişinin yardımıyla, suçtan ortaya çıkan sorunların çözümüne aktif olarak katıldıkları bir süreçtir. Uzlaşmanın amacı, suçlu konumundakilerin kendi işledikleri suçun sonuçlarını görerek anlamaları ve suçun mağduru ile suçu işleyen kişi arasında iletişimin sağlanabilmesidir. Uzlaştırmacı sisteminde; eğitimli uzlaştırmacılar aracılığı ile her iki tarafın da anlaşmaya varması sağlanarak adalet sisteminin işbirliğine dayalı çözüm üretmesi söz konusudur. Uzlaşmada, hem mağdurun zararının giderilmesi hem de suçu işleyenin topluma entegrasyonu söz konusudur. Katılım her iki tarafın da gönüllülük esasına dayalıdır ve uzlaştırma sürecinde gizlilik ilkesi esastır.

Eğitime Kimler Katılabilir:

Aşağıdaki fakültelerden (Örgün veya Açık Öğretim farkı gözetmeksizin) mezun olup yine aşağıda belirtilen hukuk derslerinden en az ikisini almış olanlar Uzlaştırmacı olabilir.

Eğitime sadece Mali Müşavirler kabul edilecektir. Diğer meslek gruplarının başvuruları kabul edilmeyecektir.

Fakülteler:

• Hukuk Fakültesi
  • Siyasal Bilgiler Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İşletme Fakültesi
  • İktisat Fakültesi

Dersler:

• Anayasa Hukuku
  • Ceza Hukuku (Genel Hükümler)
  • Ceza Hukuku (Özel Hükümler)
  • Ceza Muhakemesi Hukuku
  • Hukuk Başlangıcı/Hukuka Giriş/Hukukun Temel Kavramları/Temel Hukuk
  • Ticaret Hukuku
  • İş Hukuku/İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku
  • Borçlar Hukuku

Eğitimin Süresi:

Ceza Hukukunda Uzlaştırmacı Eğitimi Programının toplam süresi 48 saattir.

Eğitime katılanların, belgeye dayalı ve eğitim kuruluşlarınca kabul edilen haklı bir mazeretleri olmadıkça uzlaştırmacı eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılımları zorunludur. Eğitim kuruluşlarınca, adayların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve kabul edilebilir haklı bir mazereti bulunmaksızın derslerin 1/12’sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.

Devamsızlık sebebiyle veya gruplara kaydı yapıldıktan sonra ortaya çıkacak başka sebeplerle kaydın silinmesi durumunda eğitim ücreti iade edilmez.

Eğitim Ücreti:

Nakit veya banka havalesi 1.100,00 TL (KDV Dahil)

Kredi Kartı ile 2 taksit 1.150,00 TL (KDV Dahil)

Kredi Kartı ile 4 taksit 1.200,00 TL (KDV Dahil)

Eğitim Yeri:

Adana Mali Müşavirler Odası Merkez İdari ve Eğitim Tesisleri Güzelyalı Mah. Çukurova/Adana

Eğitim Tarihleri:

Hafta Sonu Programı 21 Eylül 2019 Cumartesi günü başlayacaktır.

Başvuru Evrakları:

1. Dilekçe
  2. Mezuniyet belgesi, Hukuk Fakültesi mezunları dışındakiler için not dökümüne ilişkin onaylı belge. (Bu belgede Hukuk eğitimine ilişkin derslerin görülmesi gerekmektedir.)
  3. Eğitim ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu. Eğitim ücreti başvuru yatırılırken Adı Soyad veya TC Kimlik numarası gösterilmelidir. EFT ödemelerinde "Uzlaştırmacı Eğitimi Bedeli" yazmalıdır. Kesin kaydın tamamlanması için eğitim ücreti yatırıldıktan sonra aşağıdaki iletişim numarasına bilgi verilmelidir.

Eğitim Ücreti Ödemeleri:

Eğitim ücretinin 18.09.2019 Çarşamba günü saat 12.00'ye kadar Odamız Merkez Binasına veya İrtibat Bürosuna elden, kredi kartı ile ödeme yapılabilir. Aynı tarihe kadar aşağıdaki banka hesaplarına havale / EFT yapılabilir. Havale / EFT için Banka Bilgilerimiz.

30 kişilik kontenjan ödeme sırasına göre alınacak ve kontenjan dolduğunda süre beklenmeksizin, kayıt işlemleri bitirilecektir.

Kesin Kayıt İletişim Bilgisi:

Hasan Aslan 0322 363 00 87 - 0549 327 01 11