Uzlaştırmacı Eğitimi

Adana Mali Müşavirler Odası ve Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi işbirliği ile odamızda Uzlaştırmacılık Eğitimi düzenlenecektir. Eğitim Odamız Mer... Devamını Oku

Eklenme : 19.07.2019 19:38:40 || Değiştirme : || Okuma : 242
Uzlaştırmacı Eğitimi

Eğitim Odamız Merkez İdari Tesislerinde Eylül ayı içerisinde, yeterli talep olması halinde hafta içi ve hafta sonu grubu olarak düzenlenecektir.

CEZA HUKUKUNDA UZLAŞTIRMACI EĞİTİMİ PROGRAMI

ÖN KAYIT YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

(Ön kayıt durumuna göre hafta içi ve hafta sonu gruplarında değişiklik olabilir.)

Programın Amacı:

Uzlaştırmacı Eğitimi; suça maruz kalarak mağdur konumda bulunan kişi ve şüpheli konumda bulunan sanık ile beraber çalışarak, içinde bulunulan mevcut sorunlu durum alanında çalışma ve adalet sistemi çerçevesinde çözüm oluşturma yoluyla yeterlilik kazandırma eğitimidir.

Ceza Muhakemesi Hukukunda, mağdurların haklarının korunması ve suç faillerinin topluma kazandırılması amacıyla gelişen uzlaşma, mağdur ve failin, özgür iradeleriyle kabul etmeleri hâlinde, tarafsız bir üçüncü kişinin yardımıyla, suçtan ortaya çıkan sorunların çözümüne aktif olarak katıldıkları bir süreçtir. Uzlaşmanın amacı, suçlu konumundakilerin kendi işledikleri suçun sonuçlarını görerek anlamaları ve suçun mağduru ile suçu işleyen kişi arasında iletişimin sağlanabilmesidir. Uzlaştırmacı sisteminde; eğitimli uzlaştırmacılar aracılığı ile her iki tarafın da anlaşmaya varması sağlanarak adalet sisteminin işbirliğine dayalı çözüm üretmesi söz konusudur. Uzlaşmada, hem mağdurun zararının giderilmesi hem de suçu işleyenin topluma entegrasyonu söz konusudur. Katılım her iki tarafın da gönüllülük esasına dayalıdır ve uzlaştırma sürecinde gizlilik ilkesi esastır.

Eğitime Kimler Katılabilir:

Aşağıdaki fakültelerden (Örgün veya Açık Öğretim farkı gözetmeksizin) mezun olup yine aşağıda belirtilen hukuk derslerinden en az ikisini almış olanlar Uzlaştırmacı olabilir.

Eğitime sadece Mali Müşavirler kabul edilecektir. Diğer meslek gruplarının başvuruları kabul edilmeyecektir.

Fakülteler:

• Hukuk Fakültesi
  • Siyasal Bilgiler Fakültesi
  • İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
  • İşletme Fakültesi
  • İktisat Fakültesi

Dersler:

• Anayasa Hukuku
  • Ceza Hukuku (Genel Hükümler)
  • Ceza Hukuku (Özel Hükümler)
  • Ceza Muhakemesi Hukuku
  • Hukuk Başlangıcı/Hukuka Giriş/Hukukun Temel Kavramları/Temel Hukuk
  • Ticaret Hukuku
  • İş Hukuku/İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku
  • Borçlar Hukuku

Eğitimin Süresi:

Ceza Hukukunda Uzlaştırmacı Eğitimi Programının toplam süresi 48 saattir.

Eğitime katılanların, belgeye dayalı ve eğitim kuruluşlarınca kabul edilen haklı bir mazeretleri olmadıkça uzlaştırmacı eğitimi süresince verilen ders ve çalışmalara katılımları zorunludur. Eğitim kuruluşlarınca, adayların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve kabul edilebilir haklı bir mazereti bulunmaksızın derslerin 1/12’sine devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir.

Devamsızlık sebebiyle veya gruplara kaydı yapıldıktan sonra ortaya çıkacak başka sebeplerle kaydın silinmesi durumunda eğitim ücreti iade edilmez.

Eğitim Ücreti:

Nakit veya banka havalesi 1.100,00 TL (KDV Dahil)

Kredi Kartı ile 2 taksit 1.150,00 TL (KDV Dahil)

Kredi Kartı ile 4 taksit 1.200,00 TL (KDV Dahil)

Eğitim Yeri:

Adana Mali Müşavirler Odası Merkez İdari ve Eğitim Tesisleri Güzelyalı Mah. Çukurova/Adana

Eğitim Tarihleri:

Program tarihleri ve diğer detaylar daha sonra duyurulacaktır.

ÖN KAYIT YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.